ГЕРБ призовава членовете си в цялата страна да дарят кръв

Драстично спадна броят на кръводарителите в страната

ГЕРБ призовава всичките си партийни структури, членове и симпатизанти да се вкючат в кампанията по кръводаряване. Апелът идва вследствие на изнесените данни от Министерството на здравеопазването за драстичен спад  в броя на кръводарителите в страната. Това носи опасност болниците да останат без кръв и невъзможност да могат да се извършват спешни и животоспасяващи операции. От ежедневно преливане на кръв и кръвни съставки се нуждаят пациентите на клиниките по онкохематология, детска онкохематология, изгаряния, кардиохирургия, акушерство и гинекология, неврохирургия и т.н.
Даряването на кръв може да се осъществи в Националния център за трансфузионна хематология в София, както и във всички регионални центрове в страната. Извършените в световен мащаб научни проучвания не съобщават за предаването на коронавируси (какъвто е и COVID-19) чрез трансфузия или трансплантация. Следователно желаещите могат да дарят кръв без да има какъвто и да е риск за здравето им. Ще бъдат спазени и всички изисквания за защита на личните им данни.
ГЕРБ отправя апел както към своите членове и симпатизанти в страната, така и към всички граждани да покажат своята солидарност в тези дни на изпитание и да дарят кръв, защото това може да спаси човешки живот.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен