Кризисният щаб в Благоевград предприе конкретни действия

Забранява се движението на каруци по пътната мрежа в общината

Кметът инж.Томов свика днес заседание на Кризисния щаб за превенция и реакция при евентуално разпространение на заразата. Присъстваха районният прокурор Борислав Ковачки и прокурор Елица Калпачка.
По време на заседанието се набелязаха конкретни действия във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавирус.
По заповед на кмета и с решение на Кризисния щаб от 20 март влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки.

-Забранява се нерегламентираното спиране на пътнически автобуси на територията на община Благоевград.
-Координират се действията, като РЗИ уведомява ОД на МВР-Благоевград за пристигащите от чужбина международни автобусни превози, представят се данни за автобуса, час на пристигане и телефон за контакт с водачите.
-Забранява се движението на каруци по пътната мрежа в община Благоевград.
-Забранява се таксиметровите превозвачи да качват в автомобилите си пътници без предпазни маски. Водачите се задължават да правят дезинфекция при слизане на всеки пътник.
-Жителите на община Благоевград се задължават да носят предпазни маски при посещение на закрити места.
-При посещение на граждани в сградата на община Благоевград, на тези, които са без маски, ще им се предоставят.
-Забранява се ползването на кафе автомати и вендиг машини, разположени на открито. Тези, които са в закрити обекти, да бъдат дезинфекцирани от собствениците на обекта.

Два пъти всяка седмица ще заседава Кризисният щаб на община Благоевград по време на обявеното извънредно положение в страната. Следващото заседание е насрочено за 24 март.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен