Маргарита Мачева остава директор на Драматичен театър - Благоевград

От 10 март се проведоха мирни протести в подкрепа на сегашния директор

Маргарита Мачева остава директор на Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград.
"Последните няколко седмици бяха изключително важни за колектива на театъра. Ние сме щастливи, че усилията ни не бяха напразни, че Драматичен театър - Благоевград ще има шанса да продължи своята програма и да подобрява резултатите си.
Благодарни сме на Министерството на културата, Община Благоевград, Съюза на артистите в България, КТ "Подкрепа", Федерация "Култура", всички институции, колеги, зрители и приятели", съобщават от театъра.

Да припомним, че от 10-ти март се проведоха мирни протести в подкрепа на сегашния директор Маргарита Мачева пред официалния вход на институцията.
Още на 24 февруари, посредством становище, екипът заяви позицията си относно предстоящата смяна на директора. За пореден път благоевградският театър бе изправен пред криза, но този път колективът бе категоричен, че няма да допусне промени и ще отстоява това докрай, защото всяка една промяна би била фатална.
„Екипът на театъра в последната година и половина е придобил увереност, спокойствие и творческо самочувствие, именно в стотния юбилеен сезон настоящото ръководство успя да събере на сцената три поколения актьори и дългогодишни служители в институцията. Всяка една промяна в ръководството ще доведе до значителни финансови и творчески загуби”, се казваше в част от становището. 


Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"