Избрани Новини

Режисьорът Маргарита Мачева получи грамота за 24-ти май

Тя е за принос в развитието на българската култура

На тържествена церемония в Национална галерия „Двореца” министърът на културата Боил Банов връчи грамота на режисьора от ДТ "Н.Вапцаров" - Благоевград Маргарита Мачева за принос в развитието на българската култура и по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.
С престижните отличия на Министерството на културата бяха наградени творци от различни области на изкуствата. Министър Боил Банов приветства всички гости на празника. „Особена чест е за мен да съм тук сред Вас в навечерието на най-светлия български празник и да връча награди на хора, които всеотдайно работят за културата.”
Младият режисьор Маргарита Мачева започна работа в благоевградския театър през 2016, а първото й представление, „Вампир” от Антон Страшимиров, отбеляза изключителен успех на театралната сцена в България. Въздействащият спектакъл откри театралния сезон в Благоевград през октомври 2016, а няколко дни по-късно взе участие в Международен театрален фестивал в Скопие, Македония /ITF „SKUPI FESTIVAL”/. Това беше началото на редица участия във фестивали и награди за екипа на представлението.
За ролята си на Малама актрисата Албена Чобанова взе награда „ИКАР” 2017 в категория „Водеща женска роля”. През последната година представлението получи награда за "Цялостен спектакъл" от Зимния фестивал на изкуствата "Сцена,палитра,слово" - Пловдив 2017, награда за „Сценография” на МФ „Друмеви театрални празници” – Шумен 2017 и др.
Тази седмица Маргарита Мачева стартира репетиции на второто си представление в Благоевград. „В полите на Витоша”е заглавието, което Драматичен театър - Благоевград подготвя за следващия театрален сезон.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)