Избрани Новини

Георг Спартански съобщи за злоупотреба със социална услуга

"Нека бъдем отговорни и нека уважението да е взимно!", апелира кметът

Както вече писахме, в условията на обявеното извънредно положение, свързано с мерки за ограничаване разпространението на коронавируса, Община Плевен разшири социалната си дейност. Създадена бе организация общински екипи от социални работници да помагат на самотно живеещи възрастни хора за доставката на лекарства.

Кметът Георг Спартански информира за злоупотреба с предлаганата услуга. Ето какво написа градоначалникът на профила си във Фейсбук:

"Апелирам! Както знаете, община Плевен организира /чрез обаждане на обявен телефон/ за възрастни, болни, самотно живеещи хора услугата "пазаруване на лекарства и доставка по домовете". Целта е ясна - да се помогне на нуждаещи се без близки, които не могат сами да се погрижат поради старост и/ли болест за нужните им лекарства.

За съжаление вече започнаха и първите злоупотреби, ще дам само 3 примера: Отива наш служител при уж стар и безпомощен заявител на услугата, за да вземе рецептата и да му купи лекарства и намира лицето на двора да си подрязва асми и дръвчета,в добро здраве и пълна кондиция... В друг случай посещаваме адреса, но заявителката я няма вкъщи изобщо, тръгнала някъде си по нейни си дела... В трети случай на нашия служител, когато отива на адреса му се казва, че една комшийка била отишла и купила лекарствата, а на въпроса: "Защо не ни уведомихте, за да не се разкарваме напразно?" следва неопределено вдигане на рамене...

В този смисъл е и моят апел - нека уважаваме хората, извършващи тази социална услуга, нека не злоупотребяваме с нея, нека си даваме сметка, че тя е в помощ само на действително нуждаещи се! Предупреждавам - лица, отнесли се недобросъвестно и злоупотребили, ще бъдат изключвани от кръга на гражданите, които в бъдеще ще бъдат обслужвани по домовете!

Нека бъдем отговорни и нека уважението да е взимно!"



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)