Избрани Новини

Георг Спартански: Нещата ще се успокоят много бързо, което е радващо

Трябва национално решение по въпроса, коментира кметът относно това дали ще бъде удължена грипната ваканция

"И вчера си позволих да прогнозирам, че като за първи ден мерките няма да сработят перфектно, тъй като има незнание и от страна на самите пациенти по отношение на карантинните мерки, а вероятно и неточно прилагане на указанията от страна на ръководството на болницата. Но както виждате днес е спокойно и нещата ще се успокоят, което е радващо”, обясни кметът на Плевен Георг Спартански в ефира на Нова телевизия. Той подчерта, че не се е месил във вътрешната работа на държавната болница.

"Не мисля, че има някаква съществена разлика в плевенския живот. Хората отиват по ежедневните си дела. Това, което искам да кажа е, че от вчера не работят яслите и детските градини. Предприети са мерките, които заповядах за дезинфекция на общинските служби, звена, предприятия, които работят с граждани”, обясни той.

"Утре завършва националната грипна ваканция за областите. Питат ме много родители и деца какво ще стане и ще бъде ли удължена тя за Плевен. Аз мога да дам до три неучебни дни в рамките на една учебна година, но тези 2 или 3 дни няма да решат въпроса. Трябва национално решение по въпроса”, заяви Спартански.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов