Избрани Новини

Първи случай на COVID-19 в Разлог

Лицето е в задоволително състояние и е под наблюдение

Първи случай на COVID-19 има в Разлог. По този повод кметът на общината инж.Герчев излезе с обръщение към съгражданите си:

"Уважаеми съграждани,

Днес имаме потвърден случай на коронавирус в община Разлог. Пациентът е настанен в МБАЛ-Разлог, в отделението за долекуване. Медиците са реагирали бързо и професионално, за което им благодаря.
Лицето е в задоволително състояние и е под наблюдение. Работил е в увеселително заведение в гр.Банско. Утре ще бъдат взети проби на всички контактни лица и в зависимост от резултатите ще бъдат предприети по-нататъшни действия.

Апелирам отново за стриктно спазване на указанията и заповедта на здравния министър чрез Националния кризисен щаб и Общинския кризисен щаб за мерките, които всеки един от нас трябва да спазва, с оглед спирането на разпространението на заразата.

Всичко, което е необходимо и е в правомощията на община Разлог, медицинските специалисти и органите на реда ще бъде направено.

Община Разлог от утре започва дезинфекция на улиците и необходимите хигиенни действия.

Вярвам, че жителите на община Разлог са отговорни и спазват стриктно санитарно-хигиенните изисквания, проявяват гражданска съпричастност и дисциплина за преодоляване на тежката ситуация в страната и света.

Всичко зависи от нас.
Не подценявайте коронавируса! Останете си вкъщи, ако е възможно. Бъдете съпричастни!

Не се поддавайте на паника, но и не подценявайте ситуацията.
Отговорно и заедно - да преодолеем коварния вирус.
Това зависи от всички нас.

С уважение и благодарност към всички вас,
към българските лекари, институции и правителство!
Бог да е с нас!

Ако имате въпроси, обръщайте се към Националния телефон 112!"Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)