Избрани Новини

Община Дупница затвори над 20 обекта за нарушения

Полицаи дежурят пред хранителните магазини и търговски обекти в Кюстендил и региона

Полицаи в предпазни облекла дежурят пред хранителните магазини и търговски обекти и банкови клонове в Кюстендил и региона, за да създават ред и да предотвратят струпване на много хора на едно място като превенция срещу коронавируса, предаде БНР.

От петък до неделя на обяд не са констатирани сериозни нарушения по заложените с въвеждането на извънредното положение забрани и ограничения, каза шефът на областната дирекция на полицията ст.комисар Елиан Стамболийски.

Дирекцията разполага с достатъчно като брой и комплект предпазни облекла за полицаите, увери шефът на дирекцията ст.комисар Стамболийски.

„Там, където има такива големи вериги, където установяваме струпване на хора“, каза той визирайки местата, където са разположени полицаи.

„Предупреждават се хората, онези от тях които не са разбрали и не са чули за ограниченията", добави той.

Над 20 обекта са затворени в Дупница след проверка на служители от общината.

По нареждане на кмета на града на инж.Чимев хора от администрацията контролират и предупреждават за изпълнението на мерките, разпоредени срещу коронавируса.

Установени са  търговски обекти, предимно от услугите на бързото хранене и квартални заведения, които работят. След връчването на заповеди те са преустановили работа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов