Избрани Новини

51 са общо случаите на COVID-19 у нас

В България има 8 нови случая на коронавирус

В България има 8 нови случая на COVID-19. Така, общият брой на регистрираните с корона вирус инфекция у нас е 51, от които двама са починали.
Във ВМА са направени 83 проби. На базата на тези 83 проби са установени 6 положителни пациента. В Националната лаборатория са извършени 51 проби, две от тях са дали положителни резултати. Във Варна са направени 12 проби, като положителният резултат на една от тях е потвърдена и от референтната лаборатория в София. В Стара Загора са направени 16 проби, всичките са отрицателни.
Това заяви генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб в 17.00 часа.
Към момента във ВМА са настанени 10 пациенти, в Белодробната болница -5, в УМБАЛСМ "Пирогов" - 1, В "Александровска болница" - 1, в Плевен са 4-ма, в Габрово - 2-ма и във Варна - 1.
Генерал-майор Мутафчийски сподели пътя на варненския пациент, чиято проба беше отчетена като положителна: "В разгара на епидемията в Италия хваща самолета от Варна след 10 март и отива в Бергамо - в центъра на епидемията. От Бергамо отива в Барселона и оттам се прибира в София и след това със сухопътен транспорт се прибира във Варна. Ето за това говорим, драги  дами и господа. Слава Богу, след като се е прибрал, веднага се е явил в болница, най-вероятно след като е разбрал за какви мерки става въпрос.”
Той увери, че всички болници, в които има настанени пациенти с COVID-19, функционират нормално.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)