Избрани Новини

Конкурс ще определи най-добрия кулинарен фестивал на България

Участва Кулинарният фестивал на огледната баница в село Баничан

Най-популярните кулинарни празници с фокус върху традиционните български храни и ястия търси фейсбук страницата „Кулинарните фестивали на България”.
Към момента над 27 организации се съревновават в конкурса. Сред тях са Кулинарният фестивал на огледната баница в гоцеделчевското село Баничан, Празник на дрипавата баница” в село Върбица, „Празник на лопуша” в село Бряговица (Стражица), „Празник на горнооряховския суджук”, „Ден на кокошата чорба” в село Козаревец (Лясковец), „Празник на еленския бут”, „Пъстра трапеза” и „Празник на лютеницата” в Джулюница (Лясковец), „Картофен празник” в село Добри дял (Лясковец), „Фестивал на Житената питка” в Стражица.
В челната тройка засега са „Фестивал на чушките, доматите, традиционните храни и занаяти” – Куртово Конаре фест, „Празник на дрипавата баница” в село Върбица и „Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра” – Бабово.
За победителя са предвидени чудесни награди, както и за най-активните гласували и споделяли.
Гласуването е отворено до 28 март, а наградата на победителя в онлайн гласуването ще бъде връчена по време на церемонията за награждаване на Конкурс АГОРА 2019 на 30 март, където ще бъде отличен за първи път и най-добрият "Вкусен празник на общността" (подаването на кандидатурите за нея приключи на 29 февруари).
Конкурсът очаква вашето гласуване и любими предложения за традиционни кулинарни фестивали на адрес:  https://www.facebook.com/kulinarnite.festivali/ .

Към момента (10.03.2020 г.) има над 3312 гласували и са добавени над 23 любими кулинарни фестивала (общо 28).



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)