Избрани Новини

Отменено е представянето на романа "Дълбините на древността"

Събитието бе днес от 18 часа в Градската художествена галерия в Благоевград

Народно читалище "Н.Й.Вапцаров - 1866" - Благоевград отменя представянето на една необикновена българска книга - "Дълбините на древността" на Румяна Халачева, което бе планирано за днес от 18 часа в Градската художествена галерия. След заповед на културния министър Боил Банов, всички културни мероприятие на закрито се отменят.
Това е съвременен роман за изгубването и възраждането на българския дух.
Ако се гордеете, че сте българи, ако сте любопитни да научите какво наистина се случва в нашия свят, ако искате сами да творите живота си, това е вашата книга. Един увлекателен съвременен роман, преплетен с най-важните моменти от българската история, търсене на изгубения дух и начините за възраждането му. На страниците на книгата оживяват знакови личности от дълбока древност до наши дни. Кои сме ние? Какво е мястото ни в глобалните политически игри ? Как един човек и един народ могат да променят съдбата си? Каква е тайната на здравето и щастието и още много други въпроси намират отговор в този събуждащ духа роман. Чрез него доброто получава нов шанс и светлината надделява над мрака.

Авторката Румяна Халачева е завършила Математическа гимназия "Иван Гюзелев" в Габрово и ВИНС "Димитър Благоев" във Варна. След дипломирането си заема ръководни длъжности в няколко български и чуждестранни фирми. Тя изоставя за 18 години страстта си към писането, за да се отдаде на семейството си и бизнеса. През този период пламва желанието й за духовни знания. Прочита много мъдри книги и трупа жизнен опит, който през 2010 година пожелава да избликне под формата на роман.
Книгата е писана в продължение на шест години и редактирана още две. Авторката не бърза да я завърши, а следва знаците и подсказките в живота си, пишейки предимно късно вечер и нощем, когато безбройните ѝ други задължения са приключили. Пишейки книгата, тя осъзнава, че мечтае за възраждането на българския дух.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов