Избрани Новини

Сблъсък стана между гранична полиция и шофьори на ГКПП "Кулата“

Баща и син са удряни жестоко с палка след безобиден въпрос

Граничен полицай от ГКПП Кулата нападна баща и син и с палка буквално смаза китките им. Инцидентът станал около 18.30 часа вчера в близост до кантара на граничния пункт на влизане от Гърция. Заради дългата опашка и мудното придвижване, шофьори на камиони надували тромби и клаксони, за да активизират митничарите и полицаите, работещи на пункта.
Уморени и силно изнервени заради дългата опашка били и Валери Андреев и синът му, работещи към превозваческа фирма в Сандански. Те били най-близо до кантара на пункта, затова слезли да попитат служителите защо толкова се бавят.
Ето какво разказва пред struma.com Валери: Километричната опашка, на която се редихме с часове, буквално изнерви всички, чакайки дълго колеги шофьори, както и ние, разбира се,  започнахме да надуваме клаксоните и тромбите, за да се разработят по-бързо хората на пункта.
Слязохме от колата да попитаме какво става и защо така се бавят. Дойдоха митничар и граничен полицай, започнахме да си говорим, в такава ситуация всеки е нервен, особено като няма логично обяснение защо работят мудно. Към нас дойдоха други гранични полицаи и буквално ни обградиха, спорът не беше нито застрашителен за тях, просто говорехме по- разпалено.
Изведнъж от трасето за влизане в Гърция страховито се спусна полицай, който не попита абсолютно нищо, а със страшна злоба стовари палката върху ръката ми, с която обяснявах нещо на негов колега, после направи същото и със сина ми. Буквално онемях, ръката ми се поду, а пък на сина ми май е пукната костица на китката. Затова днес си вадя медицинско и ще си търся правата в съда, заяви Валери Андреев.
Направихме опит да разберем кой е нападателят с палката, но засега е неуспешен, тъй като случката е по време на вчерашна смяна, чиито служители днес почиват. В.Андреев обаче е категоричен, че ще разпознае полицая. Факт е, че заради световната епидемия и страха от разпространение на заразата с коронавирус контролът по граничните пунктове е силно засилен. Напрежение има навсякъде.
В Гърция в близост до ГКПП Кулата, в село на 18 километра, има протести заради бежанците, което също създава напрежение за шофьорите по пътищата им, обаче на Промахон проверките се извършват много по-бързо, отколкото на българския граничен пункт, разказват шофьори.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)