Избрани Новини

Петрич и Струмяни остават в Асоциацията по ВиК - Благоевград

Проведе се общо събрание на асоциацията

Под председателството на областния управител на Благоевград Бисер Михайлов днес се проведе редовно заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Благоевград.
На заседанието присъстваха представители на общините Банско, Белица, Благоевград, Гоце Делчев, Гърмен, Петрич, Разлог, Сатовча, Симитли, Струмяни, Хаджидимово и Якоруда, както и управителят и служители на ВиК дружеството.
Общото събрание прие годишния отчет за дейността на Асоциацията по ВиК Благоевград за 2019 г., отчета за изпълнение на бюджета на асоциацията за 2019 г. и бюджета на асоциацията за 2020 г.
По точка четвърта от дневния ред, касаеща приемане на решение за промяна на границите на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, чрез отпадане на община Петрич и прекратяване членството на община Петрич в Асоциацията по ВиК Благоевград, Общото събрание не прие решение, предвид разпоредбата на чл. 198в, ал. 9 от Закона за водите, съгласно която решенията за промяна на границите на обособената територия се приемат с единодушие.
По точка пета от дневния ред, касаеща приемане на решение за промяна на границите на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, чрез отпадане на община Струмяни и прекратяване членството на община Струмяни в Асоциацията по ВиК Благоевград, Общото събрание не прие решение, предвид разпоредбата на чл. 198в, ал. 9 от Закона за водите, съгласно която решенията за промяна на границите на обособената територия се приемат с единодушие.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов