Избрани Новини

Мними инкасатори обикалят Благоевградско

Едно от посетените от тях села е Бело поле

За нов вид измами в района на Благоевград съобщава Нова ТВ. Хора, които се представят за инкасатори, обикалят селата и търсят пари за сметки за вода. От ВиК вече правят информационни кампании сред възрастните хора и им обясняват, че трябва да  плащат само на добре познатите инкасатори.
Хората в село Бело поле понякога разпознават истинския от фалшивия инкасатор с парола. Местните не показват водомерите си на никой друг освен на любимия на всички инкасатор Гошо. „На нас водомера ни е в гаража и там по начало никой не може да влезне. Гошо си го познаваме, той даже като си дойде сам и си влиза, записва си водата и излиза, немам притеснения от него. И си имаме и моабет с него и така”, сподели Мария Спасова.
„Инкасаторът си има табелка, ние си го познаваме, ебати, он си знае един и същи 20 години и повече”, каза Ненко Иванов.
Но някой в Бело поле е решил да се прави на Гошо и от известно време насам хората усещат присъствието на мним инкасатор. „Схемата е тук са намерили на една жена от Бело поле, на вратата както ние тук са сложили бележка, написали някакъв номер, телефонен номер и името на жената и еди-къде си да идете, имате толкова пари да давате на това и това место да дойдете”, обясни Емилия Радкова.
Жертви на измамата досега в Бело поле няма. От ВиК Благоевград горещо напомнят на хората да не плащат никому на ръка, дори някой много убедително да ги уверява, че е дошъл да прибира пари за сметки. „Хората да не се доверяват на лица, които нямат баджове, нямат съответно служебна карта на ВиК и естествено дрехи на нашите служители, те са си с отличителни знаци”, обясни инж. Росица Димитрова, управител на ВиК - Благоевград.
„Плащането на водата става в пощенския клон, той е два етажа под мен и по време на раздаването на пенсиите на хората”, уточни Иван Стойчев, кмет на Бело поле.
„Те ме познават, ние се знаеме тука, ние сме в затворен кръг, хората се познаваме, не може некой да дойде и да каже дай ми пари и ти да му дадеш”, каза пощальонката Магдалена Десподова.
На всеки опит за измама в Бело поле са готови да отговорят подобаващо.  Местните все пак се надяват да получат защита срещу измамниците от най-високо ниво. Защото сега не чувстват достатъчно подкрепа. Фалшивият събирач на сметки засега не се е появявал в други села в околността.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)