Творчески портрет на Красимира Кацарска събра литераторите от Благоевград

Отново беше представена и книгата "Свечеряване"

Днес от 17.30 ч. в зала „22-ри септември“ в Благоевград благоевградската писателка Красимира Кацарска представи прозаичната си книга „Свечеряване“. От 19 ч. пак там беше й направен творчески портрет.

Авторката е член на Съюза на българските писатели и на Националната асоциация на литераторите. Кореспондент е на вестник "Словото днес". Председател е на Творческо обединение "ХХІ век" на пишещите от Югозападна България. Художествен ръководител е на Литературен салон "Огнище" и на Ателие за творческо писане "Ритъм" към НЧ "Н. Вапцаров-1866". Автор е на 17 художествени, 8 литературоведски и на 41 методически книги. Носителка е на една международна и на десетки национални литературни награди.

Водещ на литературните  събития беше доц. Златко Павлов. Заедно с актрисата Жанет Керанова прочетоха няколко от разказите, поместени в книгата. Книгата беше представена от рецензента й пастор Митко Димитров. Поведе се непринуден разговор  с Кр.Кацарска за описаните в разказите съдби, за поводите за написването им, за преживяното от нея.

За новата си книга авторката казва: "И трите цикъла на "Свечеряване" са свързани с моето субективно усещае за смисъла на живота - твърде кратък отрязък от Вечността. Давам си сметка за това, че пристрастното ми отношение към представените проблеми няма да се приеме еднозначно от разнородната читателска публика. Но това е напълно обяснимо. Никъде няма само добро или само зло. Те се срещат и разминават, сблъскват се или намират помирителна среда, разкриват се или се скриват зад думи и действия, които рушат довчерашните стереотипи... И зад всеки случаен разговор гледа една житейска съдба, която ме е разтърсила..."

На 4 април Красимира Кацарска ще представи новите си книги във Велико Търново.  От 13 ч. е срещата й с ученици в Хуманитарната гимназия,  а от 17 ч. - в читалище „Надежда“.

На 5 април от 12.30 ч. в техникума в Самоков пред ученици и учители Красимира Кацарска ще представя новата си книга „Свечеряване“.

На 10 април писателката ще гостува в София -  от 17 ч. в „Старинният файтон“.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия