Избрани Новини

Съдът потвърди мярката "парична гаранция" за собственика на "Феникс Дупница"

Кольо Илиев е привлечен като обвиняем по досъдебно производство

Тричленен състав на Окръжен съд - Кюстендил потвърди взетата от РС - Дупница мярка за неотклонение ,,Парична гаранция” в размер на 10 000 лв. по отношение на Кольо Илиев и определи 10-дневен срок за внасяне на паричната гаранция, считано от днес. При  непредставянето й в посочения срок, съдът може да вземе на подсъдимия по-тежка мярка за неотклонение.
Съдът остави без уважение искането на прокуратурата за вземане по отношение на Кольо Илиев на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.  В мотивите се сочи, че е налице обосновано подозрение за съпричастност на Кольо Илиев към престъплението, за което е привлечен като обвиняем, но съдът приема, че не са налице опасностите да се укрие или да извърши друго престъпление.
Определението е окончателно и не подлежи и на обжалване и протест.
Кольо Илиев е привлечен като обвиняем по досъдебно производство, за това че от неустановена дата до 5.02.2020 година, в землището на Дупница е управлявал отпадъци от разнородни материали, с неустановен към момента вид и произход, не по установения ред и с това е създадена опасност за живота и здравето на другиго или са причинени немаловажни вреди на околната среда -  престъпление по чл. 353б, ал.1 от НК. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов