Избрани Новини

Дупнишката прокуратура иска задържане на управителя на "Феникс Дупница"

Протестира освобождаването му с гаранция в размер на 10 000 лева

Днес наблюдаващият прокурор по делото, водено в Районна прокуратура – Дупница срещу управителя на „Феникс Дупница“ ООД – К.И., внесе в съда протест срещу определението на Районен съд – Дупница за взета спрямо обвиняемия мярка за неотклонение.
Досъдебното производство срещу него е било образувано за извършено престъпление по чл.353б, ал.1 от Наказателния кодекс – управление на отпадъци не по установения ред, с което е създадена опасност за живота или здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди за околната среда.
На 5.02.2020 г. при специализирана операция и в присъствие на всички контролни органи в района на гр. Дупница, до търговско дружество „Феникс Дупница“ООД, са били установени отпадъци от разнородни материали с неустановен към момента вид и произход. В качеството на обвиняем е бил привлечен управителят на фирмата – К.И.
В съдебно заседание на 10.02.2020 г. Районният съд в Дупница е оставил без уважение искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на обвиняемия. Вместо това му е била определена гаранция в пари в размер на 10 000 лева.
Освен протеста Районна прокуратура – Дупница е внесла в съда и допълнителни четири тома, съдържащи доказателства в подкрепа на направеното искане. То ще бъде разгледано от Окръжен съд – Кюстендил на 17.02.2020 г.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)