Избрани Новини

Представиха добри практики по предмета "Религия-Православие"

Участваха учители от Благоевград, Гоце Делчев, Сандански, Петрич, Разлог, Белица, с.Баня и др.

В Благоевград се проведе областно представяне на добри практики в обучението по Религия-Православие в българското училище и в православните прицърковни училища на Неврокопска епархия. Участие взеха учители от Благоевград, Гоце Делчев, Сандански, Петрич, Разлог, Белица, с.Баня и други населени места, където се изучава предметът.
На срещата присъства Ивайло Златанов, началник на Регионалното управление на образованието - Благоевград, иконом Георги Танчев, протоирей Стоян Бербатов, представители на Неврокопска митрополия, доц.Веска Гювийска от Катедра „Педагогика“ в ЮЗУ “Неофит Рилски“, както и старши експерти от регионалния инспекторат.
Представените практики бяха разпределени в категориите: Предучилищна възраст, Начален курс на обучение, Прогимназиален курс, Гимназиален курс на обучение. Участие взеха повече от 30 учители по Религия-Православие, които представиха по интересен и достъпен начин своята практика и имаха възможност да обменят различни методи на обучение. Модератор на представянето бе г-жа Текерска, старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия.
Събитието е по инициатива на МОН и Синдиката на българските учители. Предстоят още две конференции на отличените практики от различните области на страната.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)