Избрани Новини

Започва реконструкцията на пътя Белица – Семково

Първа копка ще бъде направена от вицепрезидента Илияна Йотова и кметът на Белица Радослав Ревански

Символичната първа копка ще бъде направена от вицепрезидента Илияна Йотова и кмета на Община Белица Радослав Ревански в 10.30 ч. днес в началото на основен път Белица-Семково в близост до пропусквателния пункт на ДГС - Белица.
Реконструкцията на пътя Белица-Семково е в изпълнение на проект „Реконструкция на път BLG 1021 Белица – Семково от км 0+000 до км. 6+300”, финансиран по подмярка 7.2, на Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони по Договор за отпускане на БФП № 01/07/2/0/00422/ 19.09.2017 г.
Проектът предвижда възстановяване и подобряване на транспортно-експолатационните качества и носимоспособност на настилката на пътното платно с оглед осигуряване безопасност на движението, подобряване комфорта на пътуване и по-добро отводняване.
Началото на участъка за изпълнение започва от края на урбанизираната територия на Белица. Краят на участъка е на км 6+300.
Стартът на строителните работи ще бъде даден с тържествен водосвет, извършен от местния свещеник отец Николай Попов и с благословена молитва и курбан от местния имам Ахмед Горелски.
Церемонията за полагане на първа копка на основен път Белица-Семково е част от визитата на вицепрезидента г-жа Йотова, която за трети път посещава Белица, за да участва в зимен празник „Белица-Семково“. От 11.30 ч. същия ден кметът на общината и вицепрезидентът ще открият зимния празник „Белица-Семково“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов