Избрани Новини

Зимен празник отново ще се състои в курорта Семково

Кукери ще прогонят злите духове от първия планински курорт в България

За пета поредна година зимен празник „Белица – Семково“ 2020 се организира и провежда под патронажа на кмета на Община Белица Радослав Ревански. Празникът е на 8-ми февруари. Чудесно настроение, много емоции в прекрасен зимен ден ще съпреживеят любителите на българската народна песен, представена от Мария и Магдалена Филатови. Със своето откровение „Без любов не се живее“ с прекрасната мелодия на македонския край и с танцова група „Накит“ сестри Филатови ще завладеят сърцата на млади и стари.
Кукери със страшни маски ще прогонят злите духове от първия планински курорт в България  Семково, ще танцуват за късмет, плодородие и благоденствие. Вярва се, че колкото повече „удари” получиш от маскираните кукери, толкова по-надалеч ще стои злото от теб.
Ансамбълът за народни песни и танци при Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ ще представи местния и пирински фолклор.
Любителите на ски спорта ще имат възможност отново да се състезават в организирания ски слалом.
За учащата се младеж във всички училища от общината на 13.01. стартираха конкурсите за есе и рисунка, посветени на именития планински курорт с тема „Семково през погледа ми“ .
За първите места в конкурсите за есе и рисунка Община Белица е осигурила атрактивни награди. Участниците в ски слалома ще се борят за призовите три места.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)