Избрани Новини

Армията търси 165 войници

Свободни места има в гарнизона в Благоевград

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за заемане на 165 войнишки длъжности във военни формирования на Сухопътните войски в гарнизоните София, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Плевен, Карлово, Казанлък, Благоевград, Враца, Асеновград, Белене, Пловдив, Смолян, Свобода и Мусачево.
До 10 март 2020 г. кандидатите, завършили граждански средни или висши училища, трябва да подадат лично писмено заявление за приемане на военна служба до командирите на военните формирования чрез структурите на Централното военно окръжие. Конкурсът ще се проведе за времето от 7 май до 3 юни 2020 г и включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура на кандидатите и събеседване.
Във военно формирование 28610 – София са обявени 10 вакантни войнишки длъжности за специалисти по комуникационни системи и мрежи, шофьори, радиотелефонисти, топогеодезисти и др.
30 са обявените вакантни войнишки длъжности във военните формирования на Втора механизирана бригада в градовете Стара Загора, Хасково и Ямбол. Там се търсят автоматчици, механик-водачи на МТЛБ, мерачи, радиотелефонисти, химик-разузнавачи и др.
Във военните формирования на 61-ва механизирана бригада в Карлово и Казанлък са обявени 50 войнишки длъжности за механик-водачи на БМП, автоматчици, шофьори, радиотелеграфисти и др.
10 са обявените вакантни войнишки длъжности във военните формирования на Единния център за начална военна подготовка в Плевен.
Във военните формирования на Бригадното командване в Благоевград и Враца са обявени 10 войнишки длъжности, във формированията на 4-ти Артилерийски полк в Асеновград и Ямбол - също 10. Във военните формирования на 55-и инженерен полк в Белене и Пловдив са обявени 20 войнишки длъжности за сапьори, оператори по унищожаване на невзривени боеприпаси, електротехници и др. В Алпийския полк в Смолян са обявени 10 войнишки длъжности, във военно формирование 42 600 – Мусачево - 8, във военно формирование 24 620 – Свобода – 7.
Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, и необходимите документи са посочени в обявата, публикувана днес, 4 февруари 2020 г., в рубриките „Документи“ - „Обяви и конкурси“ в интернет страницата на Министерството на отбраната.
Освен на посочените в обявата телефони, кандидатите за участие в конкурса могат да получат допълнителна информация и на телефона на националната кампания „Бъди войник“: 0700 20 407.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)