Избрани Новини

РС-Дупница взе мярка "Задържане под стража" за мъж, обвинен в блудство и изнасилване на непълнолетно момиче

То е негова сродница

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева, взе мярка за неотклонение „Задържане под стража” по отношение на обвиняемия Методи Й. /на 53 години, от с.Бараково/, обвинен в изнасилване и блудство на непълнолетно момиче, низходяща сродница.
Съдът, като взе предвид доводите на прокурора, защитата, изявленията на обвиняемия и събраните в хода на досъдебното производство доказателства, счита че са налице предпоставките на чл. 63, ал. 1 от НПК за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение  на обвиняемия. От материалите по делото е видно, че са налице всички предпоставки на чл. 63, ал. 1 от НПК. Обвинението е за две тежки престъпления срещу половата неприкосновеност, извършени срещу непълнолетно лице. От разпита на свидетелите се установява  съпричастността на обвиняемия към извършените деяние и предвид, че едно от престъпленията е при условията на чл. 26, ал. 1 от НК, съдът счита, че е налице  опасност обвиняемият да извърши и друго престъпление. Налице е опасност да се укрие предвид, че   постоянния и настоящия  адрес са различни от този, на който живее в момента и предвид тежестта на обвиненията вероятността да се укрие от наказателно преследване е налице, още повече, че обвиняемият е осъждан многократно, макар и за голяма част от престъпленията да е реабилитиран  на основание чл. 88  от НК.
Методи Й. е привлечен като обвиняем, че за периода от 4.09.2019 г. до 17.01.2020 г., в условията на продължаващо престъпление, включително и с употребата на сила, се е съвкупил или е правил опити да се съвкупи с неполнолетно момиче, негова низходяща сродница.
Определението може да се обжалва пред Кюстендилски окръжен съд в тридневен срок, считано от днес.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов