Съдят Димитър, който изнасили и уби 70-годишна жена в Бяла черква

Крими

16-01-2020, 11:54

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тялото на жертвата беше открито два дни след зверството

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняем за убийство на възрастна жена. Димитър Георгиев е предаден на съд за това, че н 06.12.2018 г. в гр. Бяла черква, обл. В. Търново, изнасилил и умъртвил 70-годишна жена, чрез притискане на устата и носа с ръка, като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

На 06.12.2018 г., вечерта,  обвиняемият, който преди дни навършил пълнолетие, бил на гости в познат, където празнували имен ден, консумирал ракия и бира, пушил заедно с компанията цигара с марихуана. След като си тръгнал, прибирайки се към дома си, минал покрай къщата на пострадалата баба Петранка, която познавал и знаел, че живее сама. Влязъл в двора, почукал на вратата и се скрил. Когато възрастната жена излязла, Димитър се показал и я нападнал, като притиснал с ръка устата и носа й, за да не вика. След като я насилил, си тръгнал, оставайки пострадалата неподвижно да лежи на земята. По пътя влязъл в къщата на друга възрастна жена, но тя се развикала и Димитър си тръгнал.

Тялото на изнасилената и убита баба Петранка бе открито два дни след престъплението от нейна съседка, която се обадила на кметицата, а тя подала сигнал в полицията. Младежът беше заловен, а пред съда стана ясно, че преди това той е отправял сексуални намеци и закани към възрастни жени от Бяла черква.

По искане на прокуратурата обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

 

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен