Екстра питиета и мезета ще опитаме на фест в Банско

Днес и утре ще се проведе Wine & Spirits Fest Banskо

В Банско, Kempinski Hotel Grand Arena Bansko /зали Витоша и Пирин/ днес и утре ще се проведе Wine & Spirits Fest Banskо. Двудневният фестивал е събитие, посветено на качествените вина и спиртни напитки от България и света.
То ще се проведе за първа година в Банско, но форматът е предшественик на добре познатите и посещавани издания на Rakia & Spirits Fest Sofia и Wine Fest Burgas.
Посетителите на Wine & Spirits Fest Bansko ще могат да дегустират от изложените напитки, да договорят търговски условия за разпространение или да си закупят продукти на място. Лично самите производители, технолози или професионалисти добре запознати с продуктите ще разказват за детайлите по производството, технология и спецификата на продуктите.
Събитието ще събере качествени български вина от бутикови изби като Вила Юстина, Домейн Мараш, Винекс Преслав, Винарна Драгомир, Four Friends, Винарна Свищов; както и вина от Италия, Аржентина (Dona Paula) и Чили (Santa Rita).
Голямо разнообразие ще има и спиртните напитки като посетителите ще имат възможността да опитат български, сръбски, македонски и турски ракии.
Един от акцентите на фестивала ще са плодовите ракии от Босна - дюля, кайсия, слива и други.
Разнообразието на плодови ракии ще допълни и българската Дестилерия Исперих с ракии от смокиня, пъпеш, тиква, череша, праскова, круша, арония и други.
От сръбските ракии ще има плодови, гроздови, сливови и отлежали, както и характерния виняк - гроздово бренди, отлежало няколко години в дъбови бъчви, тройно дестилирано.
Българска водка от хинап и китайска напитка от ферментирало сорго също ще бъдат част от асортимента на изложението.
Като неразделна част от събитието ще има и вкусни антипасти и разядки от Саленто, регион Пулия, Италия, както и други интересни храни.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"