Вицепрезидентът Илияна Йотова идва отново в Семково

За трети път тържествено ще открие зимния празник

За трети път вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът на Община Белица Радослав Ревански  тържествено ще открият зимния празник в именития планински курорт Семково, който през 2015 година бе възстановен след 15-годишно прекъсване от амбициозния кмет на малката планинска община.
През 2018-та, в годината на Българското председателство на ЕС, по покана на кмета Ревански, вицепрезидентът Илияна Йотова посети Белица и Семково, за да постави началото на дискусия „Планините – неоцененото богатство на Европа“, част от посланическата инициатива на община Белица да се ограничи обезлюдяването на планинските райони с развитие на икономиката и осигуряване на работни места, да се работи за съхраняване на околната среда, за създаване на модел за бъдещо общо третиране на планинските региони и възможностите за социално-икономическото им развитие с обща законодателна рамка и специфично финансиране. През 2015 г. в качеството си на евродепутат Илияна Йотова инициира доклад за политиката на сближаване в планинските райони не само на България, но и в целия ЕС.
Освен вицепрезидента Илияна Йотова, до този момент участието си в зимен празник „Белица –Семково" са потвърдили евродепутатът от ДПС и вицепрезидент на европейските либерали Илхан Кючюк, Соня Стаменкова – градоначалник на Община Македонска Каменица, Драгица Здравева – директор на Центъра за развитие на Източен планов регион на Северна Македония, Румяна Петкова, изпълнителен директор на Агенцията за социална подпомагане, Елхан Кълков,  народен представител от ДПС.

Зимен празник „Белица - Семково“ ще се проведе на 8 февруари /събота/ от 11.00 ч.
С прекрасните песни на македонския край и с танцова група „Накит“ близначките Мария и Магдалена Филатови ще завладеят сърцата на млади и стари в празничния ден. Кукери със страшни маски ще прогонят злите духове в планинския курорт, ще танцуват за късмет, плодородие и благоденствие. Вярва се, че колкото повече „удари” получиш от маскираните кукери, толкова по-надалеч ще стои злото от теб. Ансамбълът за народни песни и танци при Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ ще представи местния и пирински фолклор. Любителите на ски спорта ще имат възможност отново да се състезават в организирания ски слалом, който ще се проведе от 9.30 до 12.00 ч. на писта „Еделвайс“.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"