Избрани Новини

Заради грипа: Преустановяват се плановите операции в болниците в област Плевен

РЗИ - Плевен с противоепидемични мерки по повод обявената грипна епидемия

Както вече информриахме, предвид достигане на епидемично ниво на заболяемост от грип и ОРЗ за област Плевен и решение на Областната оперативна група, директорът на РЗИ – Плевен със заповед № РД-01-33/30.01.2020г. обяви епидемична обстановка по отношение на грип и ОРЗ на територията на област Плевен, считано от 31.01.2020г. с прекратяване на учебните занятия в училищата в област Плевен, считано от 31.01.2020г. до 07.02.2020г. включително.

Въвеждат се следните противоепидемичните мерки :

1. Ограничаване на масовите и обществени мероприятия, на организирани мероприятия в детските, учебни и социални заведения.

2. Прекратяване на плановите операции в лечебните заведения на територията на област Плевен.

3. Разширяване на легловия капацитет на вътрешните и детски отделения в лечебните заведения за болнична помощ, с оглед приемането на насочените за хоспитализиране пациенти с грип и/или усложнения.

4. Преустановяване на свижданията и засилване на мерките за предпазване от вътреболнично заразяване с грип и ОРЗ в лечебните заведения за болнична помощ на територията на област Плевен.

5. Преустановяване дейността на женските и детските консултации на територията на област Плевен.

6. Преустановяване извършването на профилактичните прегледи и имунизации в област Плевен.

7. Осъществяване на ежедневен филтър в детските заведения за недопускане на заболели от ОРЗ и грип.

8. Прекратяване на учебните занятия във училищата на територията на област Плевен, считано от 31.01.2020г. до 07.02.2020г. включително.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов