Избрани Новини

Грипната вълна в страната се разраства

В сила влизат редица забрани

Столична РЗИ обявява грипна епидемия на територията на област София-град от понеделник, 27 януари. Във всички 273 училища в столицата децата ще са в грипна ваканция до 4 февруари, включително.

Учениците ще се върнат в класните стаи на 6 февруари, тъй като 5 февруари е обявен за неучебен ден заради края на първия учебен срок.

От днес грипна епидемия е обявена и във Велико Търново.  Във ваканция заради грипа от днес са учениците в Монтана, както и децата в 21училища от област Пловдив и в 15 от област Кюстендил. Поради висока заболеваемост на учениците в 3 училища в област Бургас и в по едно училище в областите Благоевград, Враца, Габрово и Силистра също са отменени учебните занятия. В ДГ „Мир“ в с. Дунавци, Видинска област, също не се провеждат занимания днес.

От утре и Бургас се присъединява към градовете, обявили епидемия.  Броят на заболелите е скочил и е надхвърлил епидемичните стойности от 458 болни на 10% от наблюдаваното население. Учениците в морския град излизат в петдневна грипна ваканция от понеделник.

Грипна епидемия от понеделник е обявена и на територията на общините Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово.

От вчера в грипна епидемия е също Монтана и цялата област. В грипна ваканция са децата от Дупница, Сапарева баня, Карнобат и Сунгурларе. Епидемия има от дни и в Хисаря.

Предвид ситуацията в сила влизат редица забрани - спират се детската и женска консултации, няма да се провеждат планови операции в болниците, забраняват се свижданията.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов