Избрани Новини

Банско посреща хиляди гости за Световната купа по ски за жени

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще присъства на официалното откриване

Банско посреща хиляди гости за Световната купа по ски за жени. В курорта са въведени извънредни мерки за сигурност и е създадена организация за придвижването в града и към ски зоната, предаде БНР.

Най-добрите алпийки на света вече са в Банско. Още вчера се усети рязко увеличение на туристическия поток към зимния курорт.

Местната власт направи специална организация на движението, за да не се получават задръствания в пиковите часове. 

Ограничено е движението по пътя към планината, който ще се използва само от специализиран транспорт за логистика и  придвижване на състезателите. 

Кабинковият лифт днес ще е безплатен. Допълнителни сили на полицията и жандармерията ще гарантират обществения ред и  сигурността на мащабното спортно събитие.

Напълно готова е допълнителната инфраструктурата на Бъндеришка поляна. Монтираната трибуна е за над 5000 зрители на стартовете от Световната купа за жени, които ще бъдат предавани директно от над 40 медии. 

За организацията и провеждането на  състезанията държавата отпусна 2,5 млн. лева, а общината гласува от бюджета си 350 000 лв.

За официалното откриване днес се очаква да пристигнат председателят на БОК Стефка Костадинова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, вътрешният министър Младен Маринов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов