Избрани Новини

Банско е готово за състезанията за Световната купа по ски

От 24 до 26 януари в града ще се събере елитът на алпийките в света

Броени дни остават до началото на най-голямото спортно събитие на 2020 година в България – стартовете за Световната купа по ски алпийски дисциплини при жените. От 24 до 26 януари в Банско ще се събере елитът на алпийките в света. Градът ще посрещне хиляди почитатели на високото спортно майсторство в най-престижните ски-дисциплини. Като съорганизатор, общинската управа на Банско се подготвя усилено за традиционно отличното провеждане на състезанията и съпътстващата ги програма.
Кметът Иван Кадев организира поредната среща на институциите, които имат отношение и ангажименти, свързани с удобното, безопасно и сигурно пребиваване на спортисти, журналисти, гости и граждани на Банско в трите състезателни дни.
На фона на водната криза в страната, в подножието на Пирин в краткосрочен план такива опасения няма, докладваха от местното ВиК.
Метеорологичните прогнози се следят внимателно и всички имат готовност с техника и подсилени екипи да реагират на всякакви ситуации, стана ясно на срещата.
И по време на състезанията основните проблеми се очаква да бъдат свързани с трафика и паркирането. Още в първите дни на годината кметът издаде заповеди за временна организация на движението през зимния туристически сезон и по време на състезанията за Световната купа. Полицията и общинската служба за обществен ред и сигурност са натоварени с предизвикателството да предотвратят задръстванията и инцидентите. Движението по част от уличната мрежа в града, където са най-натоварените кръстовища, ще бъде направлявано от регулировчици в пиковите периоди.
Общината и полицията апелират за спазването на регулацията на движение и за паркиране. Противопожарната служба, почистващата техника и линейките трябва да имат безпрепятствен достъп до всички точки на града и ски-зоната. Затова контролните органи предупреждават, че стриктно ще следят за нарушения и ще бъдат безкомпромисни в санкционирането.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)