Избрани Новини

Млади майки празнуваха Бабинден в Банско

Младите майки бяха посрещнати с цветя и подаръци за най-малките жители

Община Банско организира за младите дами, станали майки през миналата година, тържествена вечеря по повод Деня на родилната помощ, популярен с името Бабинден. Младите майки бяха посрещнати с цветя и подаръци за най-малките жители на общината, а самодейци от читалище „Никола Вапцаров” се погрижиха за доброто настроение на празнуващите.
Домакини на тържеството бяха заместниците на кмета Иван Кадев – Сашка Въчкова, Стойчо Баненски и Костадин Атанасов. С вълнуващи думи, които могат да бъдат казани с толкова дълбоко чувство само от жена и майка, Сашка Въчкова поздрави младите майки и им пожела да отгледат здрави деца, да ги възпитат добре и да им дадат добро образование. „Нека радостите по отглеждането на децата ви са повече от грижите!”, пожела тя.
По-рано през деня кметът на Добринище Петър Галчев покани майките на новородени в града и направи лично подарък за всяко бебе - сребърна буква – първата от името му.
През 2019 г. в община Банско са родени 128 бебета – по равно момичета и момчета. Това е най-големият брой новородени в Банско за последните 20 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)