Избрани Новини

Комедията "Тартюф" е първата премиера за 2020 в ДТ "Н.Вапцаров” - Благоевград

Благоевград Лайф

20-01-2020, 19:30

Снимка:

ДТ "Н.Вапцаров" - Благоевград

Автор:

blagoevgrad.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес е премиерата на "Портретът на Дориан Грей"

"Тартюф"- комедия на нравите

Започнаха репетициите на "Тартюф" (снимки)

Наздравица отбеляза първата репетиция за спектакъла

"Тартюф” ще е първата премиера за 2020 година в Драматичен театър „Никола Вапцаров” - Благоевград. През март зрителите ще се насладят на класическата комедия на нравите, написана от Молиер – един от най-поставяните автори в света.

В актьорското разпределение отново е кралицата на благоевградския театър Нина Болгар, която публиката обожава. Тя ще изпълнява ролята на госпожа Пернел.
За спектакъла са поканени двама гост-актьори. Ния Кръстева, която е част от трупата на Младежки театър - София, през март ще бъде Елмира на сцената в Благоевград. В образа на коварния Тартюф ще видим гост-актьора Нено Койнарски, познат от малкия екран като Никола в сериала „Връзки”. Той е завършил НАТФИЗ в класа на проф.Пламен Марков, а след кастинг влиза във варненската трупа за известен период от време.
В репетиции за спектакъла влязоха още Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Лъчезар Кацарски, Мартин Лазаревски, Теодор Куков, Гергана Цакова, Мариана Бонева, част от трупата на театъра, която в последната половин година получи нов облик благодарение на много млади попълнения.
Този впечатляващ актьорски екип е ръководен от режисьора Дамян Тенев, който в последните години се утвърди като едно от най-любопитните и следени имена на българския театър.Той завършва НАТФИЗ през 2011 г., специалност „Актьорско майсторство“ в класа на проф.Красимир Спасов, а през 2017 г. завършва режисура.
В театъра кипи подготовка, а билетите се очаква да бъдат в продажба през втората половина на февруари.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)