Избрани Новини

"Тартюф"- комедия на нравите

Стара Загора Лайф

24-10-2013, 09:14

Снимка:

Драматичен театър "Гео Милев",Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Какви са отговорите по въпросите, които поставя класическото произведение, според Ивалин Димитров, ще разберем от неочакваните режисьорски решения на спектакъла, в който той играе и главната роля.

Тартюф – най-добрият човек!Безупречен пример за подражание!Личност с най-висок морал! Икона на добрите нрави!Доверен приятел и пазител на тайни, справедлив съдник и мъдър възпитател на младежта!Тартюф е стълб на обществото! Поне така си мисли знатният благородник Оргон, когато допуска Тартюф в дома и в сърцето си.
Какво обаче си мисли самият мосю Тартюф и какви са неговите намерения спрямо имота, наследството и съпругата на Оргон? Елате и вижте класическата комедия на нравите „Тартюф”! Създадена преди почти 350 години от Жан-Батист Молиер, пиесата не слиза от световните сцени и се играе с нестихващ успех.
Кой има по-голяма вина - паразитът или неговият гостоприемник? Измамникът или заслепеният наивник, който се оставя да бъде мамен и използван? Кога откритостта се превръща в наивност, доверието - в глупост, а послушанието в робство? Молиер дава своя отговор на тези въпроси и с това си спечелва омразата на църквата и е преследван от властите.
Какви са отговорите на Ивалин Димитров, ще разберем от неочакваните режисьорски решения на спектакъла, в който той играе и главната роля. Тази вечер (24 октомври) от 17,00 часа на сцената на Драматичен театър "Гео Милев", Стара Загора.

сценография - Теодора Лазарова
хореография - Алида Бонева
Действащи лица и изпълнители:
Оргон - Ивалин Димитров
мадам Пернел - Миленка Сотирова
Елмира - Светла Тодорова
Дамис - Делян Илиев
Мариана - Ивелина Колева
Валер - Илчо Димитров
Клеант - Стефан Борисов
Тартюф - Ивелин Керанов
Дорина - Галя Александрова
мосю Лоял - Георги Райчев
офицер - Жоро Райчев
Флипот - Димитър Митев
Лоран - Цветомир Черкезов
 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов