Избрани Новини

Зелена светлина за стартовете за Световната купа по ски в Банско

80 човека от БФСки и 101-ви алпийски батальон на БА подготвят трасето, 1/3 от него вече е готово

Международната федерация по ски даде днес зелена светлина за провеждане на състезанията за жени за Световната купа по ски в Банско. Това стана, след като Валентин Стефанов от ФИС  провери и одобри снежната покривка в ски зоната и така бе изпълнено и последното условие за провеждането на най-значимото спортно събитие в България за 2020 година.
В петък, 24.01.2020 жените от белия керван ще премерят сили под връх Тодорка в спускането (DH), което беше отложеното от Вал д’Изер заради лошо време, а в събота и неделя същата седмица (25. и 26.01.) ще се проведат планираните за Банско стартове в дисциплините спускане и супер гигантски слалом (Super G).
На 24.01. достъпът до трибуните за всички, които са закупили билет или карта за ски зоната за този ден, ще е безплатен до изчерпване на местата. Билети за трибуните за 25 и 26 януари могат да се закупят от касите на Юлен, както и в магазините Maxsport.
Движението на МПС в планината през състезателния уикенд 24.01. – 26.01. ще е забранено, освен за автомобили и автобуси с пропуски, които обслужват състезанията и участниците в тях. Освен кабинковата въжена линия, ще има организиран наземен транспорт (шатъли) от Банско до Бъндеришка поляна, като всички, които са закупили билети за трибуните, ще го ползват с предимство.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)