Избрани Новини

Незаконна сеч се извършва в горите край Благоевград

Глобите не спират ромските набези и изсичането на горския фонд продължава

Незаконна сеч се извършва в горски терени край Благоевград, информира БНТ. Констатирани са десетки нарушения и са съставени стотици актове. Глобите обаче не спират ромските набези и изсичането на горския фонд продължава.
6 случая на незаконна сеч са констатирани от началото на годината до момента на територията на Горското стопанство в Благоевград. Районът е в непосредствена близост до ромската махала в Благоевград.
Инж.Калин Зашев, директор на ДГС - Благоевград, съобщи, че набези винаги е имало. Особено когато застудее, от лицата от ромски произход. Стане ли студено, те тръгват да секат незаконно дървесина.
Всяка година от Държавното горско стопанство предвиждат издаването на разрешителни за месното население. До момента от тази възможност са се възползвали 30 души от ромската махала в града.
Инж.Зашев допълни, че голяма част от тази дървесина, която се бере с позволително, те я продават. И когато стане студено, тръгват в гората да се стоплят в къщи.
На заловените нарушители се съставят актове, някои дори имат по 20-30 на брой. Тези наказателни постановления обаче не се плащат.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)