Избрани Новини

Провериха напредъка по изграждането на "Балкански поток" в района на Долни Дъбник (Снимки)

Трасето на газопровода преминава през 11 области

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и зам.-министър председателя Томислав Дончев провериха напредъка на строителните дейности по изграждането на "Балкански поток" в района на Долни Дъбник.

Трасето на газопровода преминава през 11 области, към настоящия момент се работи на територията на четири области – Плевен, Ловеч, Враца и Монтана. На този етап са доставени 17 933 броя тръби или 215 км. Почистеният хумус от сервитута на газопровода е 117 км.

"Доволни сме от работата, която се изпълнява на трасето, надяваме се да бъдат спазени сроковете. "Балкански поток" е важен проект за диверсификацията на маршрутите за доставка на природен газ. С реализацията на газопровода ще запазим стратегическото място на страната ни газовата карта на Европа", заяви министър Петкова.

"Винаги съм бил за една обща магистрална жп линия, интернет пространство, мобилни оператори и газопроводите да обслужва Балканите. Сигурен съм, че това е бъдещето. Работи се впечатляващо бързо по "Балкански поток". България спазва всички процедури като член на ЕС - обжалвания, търгове, всичко мина. Неслучайно го наричаме газов хъб Балкан и така сме го презентирали в Брюксел, той ще обслужва Балканите. 45 минути летяхме над изграден газопровод. Вече на много места тръбите са под земята, заваряват се по американска технология", каза от своя страна премиерът.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов