Избрани Новини

Бойко Борисов: Поздравявам МВР, ДАНС и прокуратурата за акцията в Плевен за боклука

Всеки, който си мисли, че ще прави далавера за сметка на хората, няма да стане, заяви премиерът

Още 7 места се проверяват за неправомерен внос на боклук от Италия. Това съобщи пред журналисти премиерът Бойко Борисов. Той отказа да коментира в детайли акцията на МВР, която тече в момента по досъдебно производство, свързано с отпадъци от Италия. Вчера беше съобщено за намерени 9 000 тона отпадъци, складирани в депо в Плевен. Към момента има достатъчно основания да се смята, че са нарушени изискванията за съхранение и преработка на отпадъците, каза вчера ръководителят на окръжната прокуратура в града Ваня Савова.

"Поздравявам МВР и ДАНС, и прокуратурата за акцията в Плевен. Това не е първото място, на което ще влязат. Подготвят се още поне на 7 места да влязат“, заяви Борисов.

"Всеки, който мисли, че може да прави далавера на гърба на здравето на българските граждани, ще си получи санкциите“, каза премиерът и допълни, че той държи на персоналната отговорност. Борисов заяви и че има достатъчно места, където такива хора да си завършат кариерата. „Винаги съм считал, че има персонална отговорност, има хора, които получават заплата за своята работа и са оторизирани, когато издадат един документ, той да е законосъобразен“, каза Борисов по повод издаденото решение на РИОСВ за съхранение и горене на боклук на плевенската фирма, която не е имала необходимия капацитет, за да го извърши.

Проверката и процесуалните действия, които извършва прокуратурата, са свързани с фирма "Феникс - ЕООД" и с други фирми, представлявани от същия собственик



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов