Избрани Новини

Новаков: Обжалваме отказа на ОИК да прекрати пълномощията на кмета на Благоевград инж.Томов

Чрез последното постановление на Министерския съвет за Благоевград се отпуснаха почти 6 млн.лв.

Внасяме жалба до Административен съд срещу отказа на Общинската избирателна комисия да прекрати пълномощията на кмета  на Благоевград инж. Румен Томов. Това каза на пресконференция областният координатор на ГЕРБ – Благоевград и евродепутат от ГЕРБ/ ЕНП Андрей Новаков. До ОИК-Благоевград бе подаден сигнал за нарушение на нормите на Закона за местното самоуправление и местната администрация и на свое заседание, на което присъстваха всички 13 членове на комисията, реши Румен Томов да остане на поста. За прекратяване пълномощията на кмета инж. Румен Томов гласуваха 4-ма души, против бяха 9, нямаше „въздържали се”.
Андрей Новаков обясни, че Благоевград заема централно място в неговата работа и в работата на всички депутати от Благоевградска област от ГЕРБ, защото това е градът, в който живеят най-много хора и в който са били направени най-много инвестиции. „Всички ние искаме градът да се развива. Това се изразява в подкрепа и за общинска администрация, и за кмета тогава, когато е важно за хората. Мисля, че показахме това и чрез последното постановление на Министерски съвет, с което за Благоевград се отпуснаха почти 6 млн.лв. През последните 2 седмици стои един огромен проблем и точно, защото искам да помогна на града и кмета, считам, че е най-редно Административен съд да се произнесе по казуса – нарушен ли е законът или не“, каза още Андрей Новаков.
На срещата с журналистите областният координатор на партията обяви, че строителството на автомагистрала „Струма” остава основен приоритет.
„Ще направим всичко възможно, за да убедим Зелените, че е важно довършването на автомагистралата. Вчерашното посещение на премиера Борисов показва, че той лично се ангажира с това как се развива проектът“, добави той.
Андрей Новаков отбеляза, че трябва да стане ясно, че този проект е важен не само за Благоевградска област, но и за целия регион. „В област Благоевград хората са темпераментни, чувствителни и трудно се обединяват около каузи. Искам да ви кажа, че всеки път, когато сме говорили за магистрала „Струма“ в Европейския парламент е било предизвикано от някой от област Благоевград, а не от някой от друг държава. Последният път вносителите бяха от Кресна. Разбирам възгледите на екозащитниците, но трябва да обясним защо е важно да направим магистралата, и то в този участък, където през последните години са загинали над 200 души. Това продължава да е актуален проблем и съм благодарен на премиера. Чака ни доста работа“, коментира още Новаков.

В чисто партиен план Новаков обясни, че първа задача на областното ръководство и на народните представители по места ще бъде да се върне доверието на хората. „В градове като Благоевград, Банско, Сандански бе направено много през годините, а на местните избори хората не подкрепиха нашите кандидати за кметове, затова е важно да работим сред хората. Това е моята мотивация”, обясни областният координатор.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)