Избрани Новини

МГЕРБ-Благоевград проведе регионална академия

Темата бе "България и мястото й в Европейския съюз“

Младежката организация на ПП ГЕРБ в област Благоевград проведе регионална академия на тема „България и мястото й в Европейския съюз“ в Добринище. В събитието взеха участие младежи от всички общински структури на МГЕРБ в областта. Лектори на академията бяха Даниела Савеклиева, областен координатор на ПП ГЕРБ и народен представител в 44-ото Народно събрание, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и Асим Адемов, председателят на НИС на МГЕРБ и зам.министър на външните работи Георг Георгиев, кметът на Разлог Красимир Герчев и зам.кметът на Банско Асен Кирицов.
Форумът бе открит от Венцислав Хросинков, областен координатор на МГЕРБ-Благоевград, който приветства присъстващите младежи и ги запозна с работата на младежките структури и предстоящите инициативи, свързани с изборите за членове на Европейския парламент. Венцислав Хросинков изрази своята увереност, че и благодарение на младежите ГЕРБ отново ще победи на предстоящите избори.
„Днес сме изправени пред много предизвикателства и тези формати са важни, за да можем да вървим напред. Аз вярвам във вас и съм сигурна, че след изборите за членове на Европейския парламент ПП ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила“, каза по време на откриването на форума Даниела Савеклиева, областен координатор на ПП ГЕРБ. „Тези избори са и огромна отговорност за нас, защото област Благоевград има трима представители в европейските институции. Искам да ви пожелая да не спирате да се развивате, да вярвате в себе си и да продължавате да бъдете все така инициативни“, каза още тя.
По време на лекцията си Даниела Савеклиева запозна младежите с темата за фалшивите новини и колко опасни могат да бъдат те. „Фалшивите новини са заплаха за ценностите на обществото, за демокрацията и пряко атакуват отношенията между хората. Голяма част от запитаните в анкета споделят, че не могат да различат една фалшива новина и това се превръща в проблем. Радвам се, че еврокомисарят Мария Габриел работи усилено по тази тема. Фалшивите новини оказват негативно влияние върху всяка една сфера и поради тази причина е важно всички ние да се борим срещу това явление“, каза Даниела Савеклиева.
Андрей Новаков запозна младежите с платформата Селоводител. „Дълго време българите търсихме причините за състоянието на нашите села и вината за това в различни институции. Аз мисля, че възраждането им зависи от всички нас, всеки от нас да направи нещо малко за близкото село или за селото, в което е израснал и прекарвал летата си“, каза Андрей Новаков.
В своята лекция пред младежите Георг Георгиев, председател на НИС на МГЕРБ сподели, че ГЕРБ разчита на силен екип и добре свършена работа. Това е, което дава самочувствието на партията да се яви пред български граждани и да поиска отново доверието им. „Доказахме, че никога не изменяме принципите си и винаги с всички сили работим за това, в което вярваме – силна, стабилна и уважавана в Европа и света България.“, каза още той.
Всички лектори подчертаха значимостта на предстоящите избори за членове на Европейския парламент и това колко е важно ПП ГЕРБ да спечели убедително.
Младежите завършиха академията с прекрасната инициатива, по време на която засадиха дръвчета в парка на Добринище.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов