Избрани Новини

Жителите на Бобов дол протестират

Не искат камиони да преминават ежедневно през града

Жители на община Бобов дол излязоха на протест и блокираха една от главните улици в града, информира БНТ. Причината за недоволството на хората е ежедневното преминаване на тежкотоварни камиони, които превозват въглища към ТЕЦ-Бобов дол и рушат както пътната настилка, така и къщите им.
Въпреки пътните знаци, които ограничават преминаването на тежкотоварни автомобили през града, забраните системно се нарушават. Хората казват, че от вибрациите стените на къщите им се напукват. Преди няколко месеца събрали подписка, която са изпратили до отговорните институции, но отговор засега нямат.
В протеста на жителите на Бобов дол се включиха и хора от близките села. Те настояват за намесата на полицията и камионите да бъдат спирани, защото рушат пътната настилка, водопровода и канализацията. Хората се притесняват, че може да предизвикат и катастрофи.
От Община Бобов дол са издали няколко забрани за преминаване на камионите през града. Те обаче са отменени от областния управител и сега се оспорват в съда.
От ТЕЦ-Бобов дол заявиха, че и в момента се използва алтернативния маршрут. A от полицията в Кюстендил обясниха, че се следи за нарушители на забраните чрез съвместни проверки с ДАИ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов