Избрани Новини

Кметът на Банско Иван Кадев прие румънския посланик Йон Гъля

Двете страни изразиха готовност да продължат добрите отношения, установени преди повече от 10 години

Кметът на Община Банско Иван Кадев и екипът му приеха Негово Превъзходителство Йон Гъля, извънреден и пълномощен посланик на Република Румъния в България, придружаван от консул Флориан-Даниел Мазилу и аташе по вътрешните работи Мариус-Александру Йоргулеску. На срещата двете страни заявиха желание и готовност да продължат традиционно добрите отношения, установени преди повече от 10 години.
Н.Пр. Йон Гъля пожела на Иван Кадев дълги години успешно и ползотворно управление на общината и определи избора му за кмет като "феномен за България и знак на демокрацията".
На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с многобройните румънски туристи, които избират Банско като целогодишна туристическа дестинация.
Общинското ръководство на Банско увери дипломатите, че за румънските туристи, както и за всички гости на курорта, ще бъдат осигурени възможно най-добри и безопасни условия за престоя им.
Потвърдени бяха намеренията да продължат и да се разширят партньорските отношения между община Банско и румънския град Петрошани.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)