Избрани Новини

От днес в Банско патрулират гръцки и румънски полицаи

Международните патрули ще работят най-вече на местата, където има струпване на туристи

От днес до края на активния туристически зимен сезон в Банско ще има засилено полицейско присъствие. Освен български, в курорта са командировани също гръцки и румънски полицаи, които ще оказват съдействие на сънародниците си и ще помагат зимната им почивка да бъде приятна и безпроблемна.
Българските полицаи и колегите им от Гърция и Румъния, водени от директора на ОДМВР- Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов, бяха посрещнати от кмета на Банско Иван Кадев. Гръцките полицейски служители бяха представени от полицейски аташе в България Христос Кириазакис, а румънските полицаи - от полицейски аташе в България г-н Алексяндру Йоргулеску.
Кметът Иван Кадев приветства служителите на реда и им пожела да имат спокойна работа по време на сезона. Той изрази увереност, че утвърдената през последното десетилетие практика на съвместна работа на международните патрули, през тази година ще бъде на още по-високо ниво и в края на сезона ще бъдат отчетени добри резултати. "Тази зима очакваме по-голям брой туристи от всички страни. Общината е в готовност за посрещането им и заедно с органите на реда, с българските, румънските и гръцките полицаи, ще осигурим безопасност и спокойствие на гражданите на Банско и на гостите ни", заяви кметът.
Международните патрули ще работят в целия курорт, но най-вече на местата, където има струпване на туристи. На няколко места на територията на града ще бъдат организирани контролно-пропусквателни пунктове, с оглед осигуряване на добрия ред и сигурност, съобщават от Областната дирекция на МВР Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)