Избрани Новини

Помощно-технически средства за незрящите ни съграждани ще закупи Общината

Кметът на Благоевград се срещна в чест на Коледа с хора със зрителни увреждания

Кметът на община Благоевград инж.Румен Томов се срещна днес с хора със зрителни увреждания, членове на Съюза на слепите в Благоевград. Председателят на Съюза на слепите  г-н Лазаров запозна кмета с дейността на сдружението. Съюзът на слепите в България е сдружение с нестопанска цел за осъществяване на обществено полезна дейност. Главната цел на ССБ е защита на специфичните права и интереси на слепите граждани и тяхната интеграция в обществото. На територията на страната в сдружението членуват 11 821 граждани с увредено зрение. За Благоевградска и Кюстендилска област техния брой е 646 човека организирани в шест териториални организации в градовете- Благоевград, Кюстендил, Дупница, Петрич, Гоце Делчев и Разлог.
Териториална съюзна организация - Благоевград / наричано по-долу ТО Благоевград/ обхваща териториите на общините Благоевград, Симитли и Кресна. В нея членуват 110 човека, като от община Благоевград са 87 членове. Актива на организацията се грижи и съдейства за рехабилитацията и социалната интеграция на своите членове.
Във връзка с получено писмо от Председателя на Съюза на слепите ТО Благоевград, в което е изказана необходимост от финансово подпомагане, кметът реши средствата да бъдат заплатени от бюджета на Община Благоевград. С отпуснатите средства се подсигурява закупуване на помощно-технически средства за слепите граждани от Териториална съюзна организация- Благоевград.
,,Изключително се радвам, че съм тук сред вас. Община Благоевград ще помага на своите граждани. Ще бъдем зад вас и вашите нужди. Бъдете здрави и спокойни! Нека Новата година бъде светла и щастлива!“, каза инж.Томов.
Днес пред зала ,,22-ри септември“ има организирана благотворителна кампания ,,Направи нещо добро“ за хората със зрителни увреждания от Сдружение "Достоен живот“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов