Избрани Новини

Околовръстна улица в Петрич ще бъде ремонтирана

Ще се извърши подмяна на водопроводната мрежа и основен ремонт на ул.„Цар Симеон“

С постановление от заседание на Министерски съвет днес беше одобрено предложението на Община Петрич за отпускането на средства за подмяна на водопроводната мрежа и основен ремонт на ул. „Цар Симеон“. Размерът на целевите средства, които държавата насочва, е 1 500 000 лв. Улица „Цар Симеон“ в Петрич поема трафика на тежкотоварни автомобили, които пътуват към съседна Северна Македония през ГКПП „Златарево“. Освен това тя води към всички предприятия в Промишлената зона на града. Предвид интензитета на движението на ППС, настилката е амортизирана, извършва се само частично изкърпване. С целевите средства първо ще бъде подменен водопровода, после положена и нова асфалтова настилка на тази възлова улица. „Това ще бъде сериозна инвестиция в инфраструктурата на града, защото говорим за улица, която се използва, както от петричани, така и от пътуващите към съседните държави. Много е важно, че първо ще се подмени водопровода, за да не се налага разкопаване, заради аварии след полагане на новата настилка“, коментира кметът Димитър Бръчков.

Също с постановление на Министерския съвет Община Петрич получава целево 440 000 лв. за частични аварийни дейности по възстановяване на коритото на Долнорибнишка река в с.Първомай. „Говорим за изключително важна дейност, предвид факта, че в близост е най-голямото село – Първомай. Заради това беше спешно да имаме тези средства, за да изпълним дейностите по възстановяване коритото на реката“, посочи кметът Димитър Бръчков.

Община Петрич ще получи още 20 561 лв. за изграждане и на подпорна стена в с.Марикостиново, информира кметът Димитър Бръчков. По думите на депутата Георги Динев отпуснатите близо 2 млн.лв. за решения в инфраструктурата са отчетлив знак за ангажираността на правителството към решаването на неотложните проблеми в община Петрич.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов