Кметът инж.Томов се срещна с кметовете и кметски наместници

Обсъдиха предложения по инвестиционната програма за 2020 год.

Първа среща на кмета на община Благоевград инж.Румен Томов с кметове и кметски наместници се проведе вчера от 15,30 ч. На срещата присъства зам.кметът по икономика и финанси на община Благоевград Ясен Попвасилев.
Инж.Томов приветства 19-те присъстващите управници на населени места. Първата обсъдена тема бе предложението за отпускане на финансови средства за всяко населено място според броя жители по настояща адресна регистрация.
Кметът на село Церово Лефтер Едипов постави въпроса относно отоплителния сезон. По темата се изказа и кметът на село Българчево Елена Стойчева, която заяви, че трябва да се доставят за отопление качествени дърва. Кметът на село Изгрев Йордан Китанов изказа мнение за организиране на среща с представители на Държавното горско стопанство с цел осигуряване на широколистни дърва от горския фонд за жителите. По темата се изказа и кметският наместник на селата Габрово и Дебочица Добрин Хамбарджийски.
Теми за благоустрояване на населените места бяха поставени от кмета на Делвино Любен Парашкански и на Покровник Недко Ангелов.
Кметът разпореди до 12 декември кметовете и кметски наместници да внесат в деловодството на община Благоевград инвестиционна програма за 2020 година.
Зам.кметът Попвасилев подчерта, че към момента община Благоевград има натрупани задължения от неразплатени сметки и новият управленски екип работи за финансова стабилност.
Сред обсъдените теми на срещата бе предложението на кмета на Церово за назначаване на лице /общ работник/ от Бюрото по труда към кметствата.
Предвид зимния сезон, управниците обсъдиха с кмета и организацията на снегопочистване в населените места, като рискови участъци са улиците във високопланинските населени места, където е необходима верижна машина.
В края на срещата кметът пожела на кметовете и кметските наместници лека и ползотворна работа.
Всеки втори петък от месеца кметът инж.Томов ще провежда среща с кметовете за обсъждане на неотложни проблеми.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"