Избрани Новини

В Благоевград откриха "Работилничката на Дядо Коледа"

Над 700 деца ще се включат, за да помогнат в благотворителната кауза за Деян

Пет дни в Градска художествена галерия ще се проведе поредното издание на станалата традиционна Коледна работилница. В нея деца от детските градини и началните класове на основните училища цяла седмица ще изработват коледни подаръци, картички, сувенири. Преподавателите са от Центъра по личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, а материалите и превозът на децата до залите на градската художествена галерия са осигурени от Община Благоевград. Всеки ден от 9.00 до 18.00 часа на всеки час над 700 деца ще се включат, за да помогнат в благотворителната кауза за Деян.
На 10-ти декември в Коледната работилница децата ще вземат участие в печеното на хляб и направата му. Представители от Православен информационен център на Неврокопска света митрополия ще покажат на малчуганите как се изработват рождествени хлебчета и фигурки от тесто. Малките ще чуят притчи за раждането на Христос, докато хляба се пече.

Всичко, което деца и преподаватели изработят, ще бъде поставено в специално обособена шатра пред Туристически-културно информационен център /зала "22-ри септември"/, откъдето всеки, който пожелае, може благотворително да стане притежател, на изработеното от децата.

Базарът ще се проведе на 18, 19, 20, 21 декември, откъдето всеки, който пожелае, може благотворително да стане притежател, на изработеното от децата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)