БДЖ обявява конкурс за пътепис на тема "Разходка с влак”

Отличените участници ще получат по два билета за атракционно пътуване с парен локомотив

Разходката сред природата през почивните дни винаги е приятна, а някои любопитни туристически дестинации са лесно достъпни с влак за всеки, решил да грабне раницата и да избяга за кратко от шумотевицата на големия град. БДЖ се стреми да привлече именно тези хора в своята кампания за популяризиране на еднодневните разходки сред природните забележителности на България, като обявява конкурс за пътепис на тема „Разходка с влак”.
Най-добрите авторски пътеписи, които са способни да впечатлят читателите дотолкова, че да нямат търпение да се втурнат в описания от автора маршрут, ще бъдат публикувани в специална рубрика на официалната страница на БДЖ, както и във фейсбук.
Отличените участници ще получат по два билета за предстоящо организирано от БДЖ атракционно пътуване с парен локомотив или два билета за пътуване с влак на територията на страната по произволно избран маршрут до края на 2020 г.
За участниците в конкурса е необходимо да спазят следните условия:
Текстът да бъде авторски и написан от придобити лични впечатления.
Текстът да бъде придружен с авторски снимков материал от пътуването с влака и посетените обекти.
В пътеписа е желателно да бъдат посочени конкретните влакове, с които авторът е пътувал като маршрут от/до и часове на тръгване и пристигане.
Текстът да бъде свързан с разходка в рамките на един или два дни.
Текстът да бъде с дължина между 2 и 5 страници.
Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат своите пътеписи на официалната електронна поща на БДЖ ([email protected]) до 1.03.2020 г.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"