Избрани Новини

Община Банско се готви за предстоящия зимен сезон

Кметът Кадев и неговият екип проведоха среща с институциите

Кметът на Община Банско Иван Кадев и неговият екип проведоха среща с институциите, които имат отношение към подготовката на общината за предстоящия зимен сезон. В нея участваха представители на ЧЕЗ, ВиК, НП"Пирин", РУ на МВР и РС ПБЗН. Те докладваха проблемите от тяхната компетентност и мерките, които ще бъдат взети от съответните ведомства. Поставени бяха и въпроси, по които трябва да се работи съвместно с Общинската администрация.
От ЧЕЗ беше докладвано за очакван проблем, свързан с полагане на основен кабел, заради който е възможно да има прекъсване на електрозахранването в района между улиците "Отец Паисий", "Гоце Делчев" и "Глазне".
За осигуряване на нормалния трафик в града и безпрепятственото придвижване на пешеходците всички туристически автобуси ще бъдат насочвани към обособения общински паркинг зад хотел "Стражите".
И през тази година полицейското присъствие по време на зимния туристически сезон ще бъде засилено, за да се гарантира реда и сигурността на гражданите и гостите на Банско. Отново полицаи от Гърция и Румъния ще работят заедно с българските си колеги и ще помагат в предотвратяването и решаването на проблеми на своите съграждани, избрали Банско за своя дестинация за отдих.
Все още е дискусионен въпросът кога е най-подходящото време за зареждането на някои от търговските обекти.
Общинската управа заяви готовността си да координира работата на институциите и да съдейства според правомощията и възможностите си при решаване на проблемите.
Кметът Иван Кадев ще организира подобни срещи всеки месец.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)