Избрани Новини

Изминаха два тежки дни за планинските спасители от отряд Благоевград (снимки)

Днес екип от 8 планински спасители и следовател от РПУ - гр.Рила след няколкочасова тежка акция свалиха загиналата туристка

Изминаха два изключително тежки дни за планинските спасители от отряд Благоевград.
"Докато се прощавахме с нашия приятел и съмишленик Петър Груйчев, съобщиха те, разбрахме от дирекция на ПСС,че издирването на изчезналата туристка в района на хижа Мальовица не е дало резултат и вероятно нейната цел е била да стигне до Рилския манастир. След анализ на всички вероятни маршрути, въпреки влошаването на метеорологичните условия в района, решихме да изследваме подстъпите на Белия улей от Кирова поляна към Злия зъб.
Тъй като за планинските спасители няма лошо време и непреодолими терени, се заехме със задачата. След няколко часово изследване на района, по време на пороен дъжд, намерихме туристката в изключително тежък алпийски терен. За съжаление жената беше паднала от висока скала и поради несъвместими с живота травми беше починала. Поради напредналото време и невъзможността да се извърши изследване на случая от следовател, акцията за прибиране на загиналата жена беше отложена за следващият ден.
Днес екип от осем планински спасители и следовател от РПУ - гр.Рила след няколко часова тежка акция свалиха туристката от планината.
В акцията взеха участие доброволците от отряда Захари Петров, Антон Палюшев, Димитър Груйчев, Робърт Апостолов, Георги Г.Ботев, Иван Стоименов и Георги Илков, /който отскоро се премести в отряд Дупница/.
Ръководител на акцията беше Георги В.Ботев.
От РПУ - Рила следователят Олег, който беше добре екипиран и подготвен, ни помагаше през цялото време" съобщиха планинските спасители.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов