Трети ден издирват жена в Рила

В акцията участват и доброволци с кучета

Планински спасители трети ден издирват туристка в Рила, съобщи Нова ТВ. Сигналът за изчезването й е подаден в неделя. Става дума за 64-годишна жена, която е предприела сама преход в Мальовишкия дял на планината, но от следобедните часове нейните близки са загубили контакт, съобщават от ПСС.
Малко по-късно екип на Планинската спасителна служба се отправя към  хижа „Мальовица”, където изчезналата е забелязана за последен път. Издирването обаче не дава резултат. Акцията е подновена в понеделник сутринта, като в нея се включват още петима спасители от Самоков и двама доброволци. Те започват обход и претърсване на всички маркирани по-вероятни трасета, но резултат отново няма.
По данни от нейните близки, жената е с тъмни дрехи, сливащи се с каменистия терен.  
Междувременно от централата на ПСС искат хеликоптер от авиобаза Крумово за облитане и оглеждане на по-голям район. Такъв е осигурен. Планински спасители са готови да излетят във всеки един момент. Но поради рязкото влошаване на времето и появилия се силен вятър полетът е задържан.
Издирването продължава и днес, като към спасителите от Самоков се присъединиха и доброволци от София и Пловдив с две кучета.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен