Нови шест жалби постъпиха в Административен съд - Благоевград

Те са срещу решението на ОИК - Благоевград с резултата от изборите за общински съветници

Йордан Андонов - кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ, оспори пред Административен съд - Благоевград  решение № 280-МИ на ОИК Благоевград от 29.10.2019 г. Той оспорва истинността на фактите и обстоятелствата, отразени във всички протоколи на СИК, както и този на ОИК и иска ново преброяване на бюлетините. Жалбата на Йордан Андонов е с особено искане за спиране на изпълнението на решението.
И двама кандидати за общински съветници от листата на ПП БЗНС – Красимира Стоименова и Йорданка Урдарска оспорват решение №280-МИ от 29.10.2019 г. на ОИК Благоевград. Те оспорват решението в частта, в която са обявени за избрани от квотата ПП БЗНС общински съветници. Посочени са доводи, че решението е недействително поради незаконен състав на всички секционни избирателни комисии на територията на община Благоевград, допуснати съществени нарушения на изборния процес при отчитане на изборните резултати, оспорват и правилното отразяване в изборните протоколи на преференциалния вот.
Решението е оспорено в Административен съд - Благоевград и от Димитър Стойчев, кандидат за общински съветник от ПП АБВ. Той посочва, че не е отчетен правилно и надлежно изборът на гласувалите за ПП АБВ, както и личните му преференции в бюлетините в 11 секционни избирателни комисии.
Жалба срещу решение №280-МИ от 29.10.2019 г. на ОИК Благоевград е подадена и от Милена Бунцева, кандидат за общински съветник от ДПС. Тя оспорва решението в частта му, в която са обявени имената на избраните за общински съветници от ДПС поради множество нарушения и грешки при отчитането на валидността на вота и на преференциите в бюлетините. Иска повторно преброяване на бюлетините и преференциите в листата на ДПС в седем СИК.
Жалба срещу изборните резултати в община Благоевград депозира в Административен съд - Благоевград Росен Георгиев – кандидат за кмет от НФСБ.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"